Karulaugused gnocchi'd

23 mai 2012 0 comments
Enne kui karulauguhooaeg lõppema hakkab, avaldan ühe tõeliselt mõnusa retsepti - karulaugustest gnocchi'dest. Kui ma eelmise aasta sügisel esimest korda gnocchi'sid valmistada proovisin siis ebaõnnestus see mul niivõrd, et siiani oli mul hirm proovida uuesti. Nüüd, viimaks, võtsin end kokku kuna mõte ricottast ja karulaugust gnocchi'des tundus nii isuäratav, et vaevu olin jõudnud perepuhkuselt Itaaliast tagasi kui lapsega metsa karulaugu järele läksime ning õhtuks gnocchi teo ette võtsin. gnocchi'd on pärit mu lemmikmaalt, itaaliast. Kuigi oleme väga palju Itaalias käinud, siis seal olles, on kõike maitsvat nii palju, et Itaalias ma pole kordagi gnocchi'sid veel söönud. Nii nagu Wikipeedia kirjutab võib gnocche valmistada erinevatest komponentidest kasutades kartulit, jahu, juustu, ricottat ja mune. Paljuski sõltub gnocchi komponendi eelistus regioonist, kus seda valmistatakse. Gnocchi'sid süüakse Itaalias esimeseks pearoaks nagu ka pastat ja suppi. Kui aga menüüd vaadates näed seal imeliselt head pastat või suppi, siis ma veel ei ole kordagi oma peast lasknud läbi mõtet süüa gnocchi'sid - võibolla siiski peaks, sest need gnocchi'd said küll nii maitsvad, et tõenäoliselt ei möödu nädalat kui uue teo plaanin ette võtta. Niisiis tegemist on äärmiselt lihtsa roaga ja, et gnocchi'd oleks mõnusalt krõbedad praadisin nad veel pannilt läbi. Kuigi gnocchi'sid süüakse kas sulavõi, tomati või pestoga siis minule maitsesid need hoopis tomati-kurgi-kodujuustusalatiga. Ideaalne roog! Proovige kindlasti, kuniks karulauku veel leidub. Muuseas, kui karulaugu hooaeg läbi saab, siis kujutan ette, et karulaugupestoga saab valmistada samahäid gnocchi'sid.

Vajad 2-3le:
200 g ricotta kohupiima
125 ml jahu
50 g värskelt riivitud parmesani
soola
1 munakollane
peotäis karulaugulehti (või 1 sl karulaugupestot)
oliivõli


1. Sega ricotta, jahu, värskelt riivitud parmesan ja munakollane ühtlaseks.
2. Kui kasutada karulaugulehti siis lõika lehed väiksemaks ning rösti oliivõliga pannil mõni minut. Lõika jahtunud lehed väikseks ning sega gnocchi'de taignasse.
3. Vooli valminud taignast jahusel pinnal kolm vorstikest ning lõika terava noaga umbes 1,5 cm paksused seibid. Suru kahvliga triibuliseks ning keeda soolaga maitsestatud vees 2-4 minutit. Kui gnocchid tõusevad veepinnale võib need vahukulbiga välja, nõrguma tõsta.
4. Kuumuta sama pann, millega karulauku röstisid ning prae valminud gnocchi'd krõbedaks. Sobib süüa soojalt koos tomati-kurgi-kodujuustusalatiga. Ideaalne kevad-suvine roog!

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD