Moosi-kohupiima plaadikook

13 aprill 2012 0 comments
Plaadikook on vana klassika sest mina mäletan moosi ja pealt krõmpsuva puruga kooke juba lapsepõlvest, kui ema ja vanaema neid aegajalt valmistasid. Kuna varsti algab juba uus marjahooaeg, okei-okei alles tulid esimesed kevadilmad :) aga jah, noh põhimõtteliselt ei ole uute marjade saamiseni enam kaua aega jäänud ja eelmise aasta moosid on vaja ju kuidagi ära realiseerida. Mis saabki olla parem, kui valmistada nendest hea plaadikook. Minul oli ämma poolt valmistatud õuna-sidruni-kaneeli ja tsillimoos, kuid imeliselt peaks sobima iga tavaline õuna või muu moos.
Vaja läheb:
500g muretainast
280g moosi (nt õunamoosi)
mandlilaaste
400g ricotta kohupiima (Otto)
250g ricotta kohupiimapastat (Otto)
1dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
2 muna

1 pakk Vilma Erika koogipulbrit
90g võid
30ml külma vett

Rulli jahusel pinnal toasoe muretainas ahjuplaadi suuruseks. Kata võiga määritud ahjuplaat muretaignaga. Määri peale moos ja riputa üle mandlilaastudega. Vahusta muna suhkru ja vaniljesuhkruga ühtlaseks. Sega juurde ricotta kohupiim ja kohupiimapasta. Kata plaadikook kohupiimamassiga. Purukatte valmistamiseks sulata või ja sega kokku koogipulbriga, lisa vähehaaval külm vesi ning mudi, kuni tainast moodustub purutaoline tainas. Jaota purutainas plaadile, küpseta 180c juures 30 minutit.
Sobib süüa jahtunult või soojana vaniljejäätisega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD