Ricottastruudel martsipani ja astelpajumarjadega

05 jaanuar 2012 2 comments
Üks äärmiselt lihtsalt valmistatav pirukas, kui sul külmkapis on külmutatud pärmi-lehttainast. Kindlasti võib seda valmistada ka filotaignast, mis annab pirukale õhulist krõbesust või ainult lehttaignast. Mina kasutasin astelpajumarju, kuna mul peas keerles ammusest ajast ricotta ja astelpajumarjade kooslus ning siis kui mu naabrinaine oli mulle karbitäis neid ilusaid ja kollaseid marju toonud ei saanud mõte enam vaka alla jääda vaid vajas produtseerimist. Välja kukkus väga hea ning eriti hästi maitses soojalt vaniljejäätisega.

Vajad:
500g pärmi-lehttainast

400g (2 pakki) ricotta kohupiima (Otto)
2 muna
50ml suhkrut
1tl vaniljesuhkrut (1/4tl vaniljeseemneid)
150g küpsetusmartsipani
150g astelpaju marju

peale määrimiseks 1 muna

Sulata pärmi-lehttainas. Sega kokku ricotta, muna, suhkur ja vaniljesuhkur. Riivi küpsetusmartsipan ning sega koos astelpajumarjadega ricottatäidisesse. Määri täidis taignale, keera rulli. Suru ääred kõvasti kokku. Määri lahtiklopitud munaga ning küpseta 200C juures 15 minutit. Serveerida sobib hästi koos vaniljejäätisega.

2 comments:

  • Kristel ütles ...

    Martsipan sisaldab peamiselt mandleid ja suhkrut, seega kui kapis on mandlilaaste võib need peeneks hakkida ning täidisesse lisada rohkem suhkrut. Aga usun, et näiteks valge šokolaadiga saab ka väga maitsev struudel.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD