Suitsulõhe terriin

10 detsember 2011 6 comments
Suurepärane eelroog suupistalauale, mida võib valmistada näiteks pisikeste ampsude saamiseks viinapitsides või suuremate portsioni saamiseks ramekinis või väikses morsiklaasis.
Vajad (u 4 keskmise terriini valmistamiseks):
200g suitsulõhet
1 karp toorjuustu murulauguga (Philadelphia)
1 avokaado
soola
sidrunipipart
1tl sidrunimahla

Vooderda vormid toidukilega. Täida ääred õhukeste suitsulõheviiludega, kuid jäta pisut lõhet ka täidise sisse. Täidise valmistamiseks lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja koor (koore seest saab küpse avokaado hõpsasti supilusika abil kätte) ning haki kuubikuteks. Haki ka järelejäänud lõhe väikesteks tükkideks ning sega toasoe toorjuustu sisse. Maitsesta vähese soola ja sidrunipipra ning sidrunimahlaga. Täida lõhepesad täidisega ning suru ääred toidukile kokkuvajutades kokku. Aseta külmkappi paariks tunniks tahenema.

*Allikas: Kokasaade Lusikas





6 comments:

  • Kristel ütles ...

    aitäh ilusate sõnade eest :) eks positiivset tagasisidet on alati meeldiv lugeda. Tõepoolest on tegemist sellise roaga, mis kindlasti tasub proovida ja tõenäoliselt maandub see suupista ka meie aastavahetuse lauale.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD