Üllatusega ricottakorbid

14 oktoober 2011 0 comments
See retsept on tegelikult minu meespoole leiutis. Üks õhtu kui olin poodi minemas anti soovituslik ostunimekiri kaasa, kuna inspiratsioon vajas väljundit.... Ja nii läksgi, et tulin toidukraamiga koju tagasi ning võisin vabalt diivanile pikali visata, seniks kui magustoit mu kalli mehe käeläbi valmis. Maitse oli väga hea ning kuigi üldiselt valmistatakse kohupiimakorpe pärmitaignale siis meie ahjus valmisid need hoopis lehttaignal.
ricottakorbidC

Vajad (6 suuremat):
500g lehttainast

250g (1 tuub) Otto ricotta kohupiimapastat
1 muna
1,5 sl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
1sl sidrunimahla

3 õuna (pooleks lõigatud, kooritud ja südamik eemaldatud)
1l vett
2sl fariinsuhkrut
2sl amaretto likööri (või mandlilikööri)

1. Aseta lehttaigen sulama. Samal ajal polita õunad, eemalda südamik ning koori ära. Pane vesi keema, sega sisse suhkur ning amaretto. Pane õunapoolikud siirupisse keema. Keeda madalal tulel kuni õunad muutuvad pehmeks (u 15-20 min).
2. Suru keskmise kausi abil või vastava pirukavormiga taigast 6 ketast. Tee noaga iga ketta keskele väiksem ring (see on vajalik, et eelküpsetades korbid oma vormi ei kaotaks). Kuumuta ahi 180Cni ning küpseta kuni taigen on kenasti helekollaseks ja kohevaks küpsenud.
3. Tõsta lusikaga siirupist õunad eelküpsenud põhjale, määri peale kohupiimasegu ning aseta uuesti ahju ning küpseta 180C juures seni, kui kohupiim on pealt kergelt kuldne. Jahuta pisut ning söö koos külma piimaga.
ricottakorbidC3

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD