Õunane ricottakook kamapõhjal

21 september 2011 3 comments
Õunaaeg on käes ning õuntest peab lisaks moosi ja mahla tegemisele kindlasti valmistama ka õunakooki. See kook on teistsugune justnimelt kamapõhja poolest, mida olen varemgi valmistanud ning annab koogile eriliselt mõnusa kodumaise nüansi. Proovin kätt selle koogi retsepriga ka toidutare kodukokk 2011 võistlusel, seega, kui sulle see kook meeldib siis hääleta minu poolt - SIIN!
PS! Võtsin osa ka nami-nami kooskokkamise teemast "Parimad Õunakoogid"
kama6unaakookc3

Vaja läheb
Põhja jaoks:
80g võid
1,5 dl kamajahu
1 dl nisujahu
0,5dl suhkrut
1 munakollane

vahele: 200g kooritud ja kuubikuteks lõigatud õunu

täidis
200g kooritud ja puhastatud õunu
0,5dl vett
1sl demerara suhkrut

500g ricotta kohupiimapastat
1 (50g )pakk vaniljekastme pulbrit + 0,5dl vett või piima
150g hapukoort
2sl demerara suhkrut
2tl sidruni mahla
1 muna
1 munavalge

Valmistamine:

1. Sega suhkur, kamajahu ja nisujahu. Haki jahu sisse või ning näpi tainas ühtlaseks puruks. Viimasena lisa munakollane. Vormi taignast pall ning aseta külmikusse 30 minutiks tahenema.

2. Valmista täidise sisse õunapüree. Selleks pane puhastatud ja tükeldatud õunakuubikud koos vee ja suhkruga keskmisele kuumusele keema. Keeda kuni õun muutub klaasjaks (mul kulus u 7 min vmt) ja segu ei ole enam väga vesine.

3. Poole tunni pärast rulli tainas kahe kile vahel kuni see on u 24cm koogivormi põhja suurune ning vooderda vormi põhi taignaga. Küpseta 200C ahjus 10-15 minutit.

4. Valmista täidis, selleks sega omavahel ricotta kohupiimapasta, hapukoor, demerara suhkur, sidrunimahl ning eelnevalt valmistatud ja jahtunud õunapüree.Sega hulka ka piimaga või veega segatud vaniljekastme pulber ning vahustamata muna. Vahusta munavalge ning sega ka see ettevaatlikult täidisesse.

5. Aseta puhastatud ja kuubikuteks lõigatud õunad küpsenud koogipõhjale, vala peale täidis ning küpseta 175C juures 40-45 minutit või seni kui kook pealt on kuldne ning täidis on keskelt veel pisut vedel. Jahuta kook avatud ahjuuksega ahjus ning lase enne serveerimist täielikult maha jahtuda.


kama6unaakookmix_C

3 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    Aitäh suurepärase retsepti eest! Väga maitsev kook, kahjuks tuli tavaline lahja kohupiimakreem külmkapist ära kasutada, ricottaga oleks tulemus veelgi parem jäänud kindlasti. Eriti kiidaks koogi põhja - vähe võid ning eriliselt krõbe ja hea. Põhja on plaanis erinevate kookide juures veel proovida :)

  • Anonüümne ütles ...

    Tundub vaga huvitav ja just selle kamapohja poolest. Otsisin parajasti riccotta'ga kooki ja ullatuseks saingi siis selle siit! Elan ise Canadas ja suvel sai Eestist toodud kama ja nuud saan ara kasutada selle retsepti oma parima sobranna baby shower'il, mis toimub just sel nadalavahetusel!:) Loodan, et tuleb ikka valja.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD