Itaaliapärane kanapirukas parmesanipõhjal

30 august 2011 0 comments
kanaricotta piukasc3
Enne kui tomatite hooaeg läbi saab võiks valmistada ühe maitsva piruka mis meie laualt kadus küll päris kiirelt. Ega muud ei oskagi selle kohta lisada kui maitsev,maitsev,maitsev!

Vaja läheb:

3dl nisujahu
100g võid
50g riivitud parmesani
3sl külma vett
soola

Täidis:
400g kanafileed
1 suurem küüslauguküüs
1tl suitsutatud paprika, magusa punase paprika ja tüümiani maitseainesegu (Marks&Spencer)
soola

200g Ricotta kohupiima (nt Otto ricotta kohupiim)
100g 20% hapukoort
1 muna
0,5 tl itaalia ürte (basiilik, pune, oregano,tüümian, salvei, must pipar)
1 suurem tomat
sidrunipipart

peale:
150g riivitud juustu

1. Riivi parmesan ning sega jahuga. Lisa pisut soola. Sega läbi. Lõika võitükid jahusse ning näpi võid ja jahu seni kui tekib purutaoline tainas. Lisa supilusika haaval vett ning sõtku korralikult läbi. Vormi taignast suure pannkoogi sugune kook ning aseta külmikusse 30 minutiks tahenema.
2. Määri 26cm läbimõõduga pirukavorm võiga (väga mugav on kasutada selleks või ümber olevat paberit - käed jäävad puhtaks ning vorm saab määritud ja võijääk kasutatud). Rulli tainas toidukile vahel ettevaatlikult nii õhukeseks, et kataks pirukavormi põhja ning ääred ära. Tõsta tainas ettevaatlikult vormi, tee kahvliga augud sisse ning aseta 10 min külmikusse.
3. Samal ajal kui pirukapõhi jahtub, kuumuta ahi 200C-ni. ning temperatuuri saavutamisel küpseta põhja 10 minutit, alanda temperatuud 170 C-le ja küpseta veel 5 minutit.
4. Lõika kanafilee peenikesteks suupärasteks ribadeks. Prae kergelt koos purustatud küüslauguga. Maitsesta suitsutatud paprika magusa punase paprika ja tüümianimaitsesegu ja vähese soolaga. Tõsta jahtuma
5. Sega ricotta, hapukoor, muna ja itaalia ürdid ühtlaseks massiks.
6. Lõika tomat õhukesteks viiludeks ning tõsta köögipaberile nõrguma.
7. Laota küpsenud parmesanipõhjale kanafilee tükid, vala peale ricottasegu, aseta peale tomativiilud, maitsesta tomat vähese sidrunipipraga ning riputa üle riivitud juustuga.
8. Küpseta 180C ajus 30-40 minutit. Söö soojalt koos värske salatiga.

kanaricotta piukas_C2

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD