Brita kook maasikate ja ricotta täidisega

22 juuni 2011 5 comments
Brita kook on jällegi üks mu lemmikkooke ja enda sünnipäeval tuleb süüa alati lemmikooki. Tavapärase vahukoore vahekihi olen teinud endale meelepärasemaks ja figuurisõbralikumaks asendades vahukoore ricotta ja vahukooreseguga. Põhja retsept on pärit perenaine.ee-st.

Põhjaks vajad:
3 munakollast
1 muna
1 dl suhkrut
150 g võid
2,5 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Besseekihiks:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 dl mandlilaaste

Täidiseks:
1 pakk (200g) ricotta kohupiima
1 tuub (250g) ricotta kohupiimapastat
2dl vahukoort
3sl suhkrut
1sl sidrunimahla
1/4 tl purustatud vaniljet (või 1tl vaniljesuhkrut)
200 g maasikaid või vaarikaid
Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks tugevaks vahuks. Lisa sulatatud ja jahutatud või, seejärel eelnevalt läbi segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Beseemassiks mikserda munavalged ning lisa vahustades vähehaaval suhkur. Jaga mass tainale ja silu noaga ühtlaseks õhukeseks kihiks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus 20 minutit.

Tõsta restile jahtuma. Samal ajal valmista täidis. Vahusta vahukoor. Sega ricottad suhkru, sidrunimahla ja vaniljega ühtlaseks. Lisa vahustatud koor. Lõika täiesti jahtunud kook pooleks või kolmeks ning kata üks pool ricottasegu ja marjadega. Kata kook teise poolega.

5 comments:

  • Raili ütles ...

    Brita on ka minu üks suvine lemmik, olen seni teinud ühe plaadi varianti, st pärast läheb kook pooleks. Nüüd on plaan teha aga suur plaadi täis kooki. Mul on alati mingi kõhklus, kas pekasin mõlemad plaadid ikkag eraldi küpsetama? Ahjul on küll pöördõhu funktsioon olemas, aga alati kui olen teinud ntx ka beseed vms siis see kaks plaati korraga ahjus ei toimi, ikka jääb üks või teine vähem küps või liiga küps..ja neid vist küpsemise ajal vahetada ei ole mõistlik? Kuidas teie kogemus on? Tüütu veidi on muidugi kahe plaadi eraldi küpsetamine? Kas siis oleks mõistlik ka munavalge üldse eraldi 3 muna kaupa vahustada jne? Aitäh!

  • Kristel ütles ...

    Kui ikka on kahtlus, et kook ei küpse ahjus korralikult läbi, eriti kui kahte kooki küpsetada siis ma eelistaksin need eraldi küpsetada. Eks ahjud on erinevad ja mina olen isegi biskviiti küpsetanud plaadi kaupa - et ikka korralikult välja tuleks. Küpsemise ajal ei ole üldiselt väga mõistlik ahjuust avada kuna siis kaotab ahi kiirelt õiget kuumust. Munavalge ma vahustaks ka vahetult enne kui kook ahju läheb, seega jah ikkagi 3 kaupa. tundub küll palju tööd ja nõude määrimist aga vahel on see õnnestumise nimel vältimatu. Edukat küpsetamist!

  • Raili ütles ...

    Teen ikka kindluse mõttes siis eraldi. Olen lihtsalt lubanud seda kooki kahele seltskonnale- st 4 plaati :0 homme ja reedel muutun Britaks :) ja aitäh kiire vastuse eest!

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD