Majoneesimuffinid maasika-ricotta-toorjuustu katte all

05 mai 2011 0 comments
Mis emadepäeva pidu see ilma magusa suupooliseta ikka on :) Eks tundub pisut veider kooslus teha soolasest majoneesist magusaid muffineid, idee selleks hakkas kooruma kui ükskord netis retsepte sirvides hakkas mitu korda silma majoneesikook, mida väga kiideti, kui mahlakamat šokolaadikooki ever. Siit siis tuleb minu versioon majoneesimuffinitest, mis maitsesid tõesti väga mahlaselt ning maasika-ricotta-toorjuustu kate oli kui "kirsiks tordil". Kui kasutada muud majoneesi, siis kindlasti ei tohiks eelistada lahjat või jogurtimajoneesi, seda sel põhjusel, et taignasse ei ole lisatud rasvainet mida antud retseptis asendab majonees. Lisaks võib muffinitaigna sisse võib lisada veel šokolaaditükke, et muffin veelgi šokolaadisem saaks, aga kuna minu muffinid olid tehtud lastaia emadepäeva peole kaasavõtmiseks siis selkorral jätsin lisašokolaadi tükid välja.


Vaja läheb (12tk):
140g jahu
33g kakaod
1/2 tl soodat
1/8 tl soola
200g demerara suhkrut
2 väiksemat muna
125 ml Felixi klassikalist majoneesi
0,5 tl vaniljet (nt bourbon jahvatatud vanilje)
0,5tl vaniljesuhkrut
160 ml keevat vett

Maasika-ricotta- toorjuustukate:
2,5 dl Otto ricotta kohupiimapastat
2dl toasooja toorjuustu (nt Philadelphia original)
100g värksetest maasikatest püreed
2dl tuhksuhkrut
2tl vaniljesuhkrut

Kuumuta ahi 200C-ni (pöördõhuga 180c-ni). Vooderda muffinipanni pesad pabervormidega.
Sega suures kausis jahu, kakao, sooda ja sool. Teises kausis vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks (mina mikserdasin keskmisel kiirusel u 2-3 minutit). Sega majonees vaniljeekstrakti ja vaniljesuhkruga ning sega ettevaatlikult munaseguga. Lisa munasegusse pool jahukogusest ning pool keevast veest ning sega rahulikult kuni tainas on ütlane. Talita ülejäänud jahu ja keeva veega samamoodi. Täida pabervormid 2/3 taignaga ning küpseta ahju keskosas 18-22 minutit.

Katte jaoks püreeri maasikad ning sega toasooja toorjuustu, ricotta ja suhkruga ning tõsta täiesti jahtunud muffinitele.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD