Toorjuustu - ricottakook kolme šokolaadiga

13 veebruar 2011
Järjekordselt vajas tähistamist üks minisünna. Selkorral soovisin valmistada Daimi šokolaadiga toorjuustukooki aga tundub, et Daimi šokolaad on muutunud defitsiidiks ja koogi sisse läksidki teised šokolaadid, sest siinsetes külapoodides seda lihtsalt saada ei olnud aga kook oli vaja eile õhtul valmis teha.

Vaja läheb
Põhja jaoks:
100g musta leiba
150g šokolaadi küpsiseid (nt Selga)
150g taluvõid

Täidise jaoks:
100 g Karl Fazeri kreekapähkli krokandiga šokolaadi
100 g Dumle komme
400g maitsestamata toorjuustu (nt Philadelphia Original)
4dl vahukoort
500g Ricotta kohupiimapastat (Otto)
1 laimi mahl
1sl vaniljesuhkrut
0,5dl tavalist suhkrut
12 lehtželatiini
5sl piima

Kaunistamiseks:
100g Daimi šokolaadi.

1. Purusta leib ja küpsised. Lisa sulatatud või ja sega mass ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 24cm lahtikäiva vormi põhja ning pane täidise valmimiseni külmikusse,
2. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vaniljesuhkruga. Lisa kohupiimapasta, laimi mahl ja keskmisteks tükkideks hakitud šokolaad ja kommid. Vahusta vahukoor.
3. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Samal ajal soenda piim, kuid jälgi et ta keema ei läheks. Pigista želatiinilehed veest kuivaks ning sega kuuma piima sisse. Jahuta pisut, et želatiin ei tekitaks koogi sisse "kummitükke".
4. Nirista želatiin vahustades kohupiimamassi hulka ja sega kiirelt sisse ka vahustatud koor. Tõsta täidis vormi ja pane 4 tunniks kuni üle öö külma.
Vahetult enne serveerimist kaunista jämedalt hakitud Daimi šokolaadiga.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD