Munarull ja kilu-kodujuustu tarrend

01 jaanuar 2011
Suupisted meie aastavahetuse laualt. Aastavahetusel käisime külas, kuhu meie teha jäid mõned suupisted ja magustoit. Magustoiduks oli juba eelnevalt tehtud marjamagustoit. Suupisted aga siis järgmised:

Munarull

vaja läheb (u 20tk)
2sl margariini või võid
150g sinki
4 muna
0,5dl jahu
3,5dl piima
150g riivjuustu
1dl hakitud tilli, murulauku või rohelist sibulat või kõiki korraga.
soola
musta pipart

1. määri ahjuplaat võiga või margariiniga ning kata põhi ja servad küpsetuspaberiga. Määri ka paberi pealmise poole ääred võiga.
2. Tühelda sink. Vahusta munad, lisa jahu, piim, juust, sink, väheke soola-pipart ja hakitud maitserohleist. Sega korralikult läbi.
3. Vala tainas ahjuplaadile ning küpseta 200C juures 20-25 minutit ehk kuni on muna on hüübinud ja pealispind pruunistunud.
4. Võta munaplaat ahjust välja ning kummuta küpsetuspaberiga kaetud lauale, nii et pruunistunud pind jääb allapoole. Keera paberi abil rulliks, alustades laiemast servast. Paki munarull tihedalt paberisse, liitekoht allpool, ning hoia kuni lauale viimise jahedas. Vahetult enne serveerimist lõika viiludeks.


Kilu-kodujuustu tarrend

Selle retsepti leidsin netist ringi surfates Tuuli blogist selle retsepti. Kuna sealt täpsemaid koguseid kirjas ei olnud siis tegin mina neid tarrendeid alljärgnevate kogustega.
(18tk)


Vaja läheb:
650g kodujuustu
200ml vahukoort
6 Hagari minikoorikleiba
2 keedetud muna
150g vürtsikilu
1 pakk Santa Maria želatiini



1. Vooderda muffinipann toidukilega. Lõika leivakesed 3ks ning suru muffinipanni pesa põhja.
2. Vahusta vahukoor. Tükelda vürtsikilu, muna ja sega vahustatud koorega. Maitsesta soola ja pipraga. Segu võib pisut rohkem üle maitsestada, sest tarretudes maitse pisut taandub.
3. Sega želatiin vähese külma veega ning jäta umbes 5 minutiks paisuma. Paisunud želatiin sulatada kuumaveevannis ja pisut jahtunult segada segusse. Täida muffinipanni pesas olevad leivad seguga ja pane külmikusse umbes 4h tarretuma. Kaunista munaviilu ja tilliga. Ma panin peale veel pisut kalamarja.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD