Kartuli- suitsulõhevorm

31 jaanuar 2011
Ükspäev, enne kui meie pere tabas korralik haiguspuhang, sai tehtud ammu unustatud head vormirooga. Väga lihtne valmistada, kuid vajab u tunnist ahjusolekut, et kartul pehmeks küpseks.

Vaja läheb:
6 kartulit
100g külmsuitsu lõhefileed
2dl kohvikoort
2 muna
tilli
soola
sidrunipipart
pisut võid

1. Koori kartulid ning viiluta õhukesteks viiludeks (mina viilutan köögiviljakoorijaga, siis jäävad viilud mõnusalt õhukesed)
2. Määri ahjuvorm võiga. Alumiseks kihiks pane vormi kartulid siis aseta tükeldatud lõhefileed nende peale. Lõhele raputa pisut tilli ja järgmiseks kihiks pane jälle kartulid. Toimi seni kui komponendid on otsas, kuid pealmiseks kihiks peavad jääma kartulid.
3. Klopi munad lahti, sega kohvikoore, soola, sidrupipraga ning vala vormis olevad kartulid seguga üle.
4. Pane kartulitele väikesed võitükid peale ning küpseta 180C ahjus 1 tund.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD