Kana-kodujuustu lasanje

04 oktoober 2010 1 comments
Leidsin selle retsepti Prisma reklaamlehe vahelt. Ise mõtlesin et huvitav, kes sealt ikka tavaliselt neid toite teeb? Mina vähemalt pole siiani küll mitte ühtegi teinud. Aga kuna mul oli juba täiesti isu täis tavalisest bolonese lasanjest siis oligi viimane aeg midagi teistsugust teha ja jumal tänatud et see reklaamleht mulle kätte sattus. Terve pere sõi ja kiitis. Mulle ka väga meeldis :) Mõned komponendid asendasin vastavalt sellele, mis kapis leidus.
Vaja läheb (u 6 sööjale):

12 lasanjeplaati

Kana-tomatikaste:
500 g kanafileed
2 küüslauguküünt
1 sibul
1 suvikõrvits
1 pakk (ca 400 g) purustatud tomateid ürtidega
3 sl Magusat Chillikastet
õli
soola
musta pipart

Juustukaste:
600 g kodujuustu
100 g riivitud juustu
hakitud tilli
aroomisoola

Peale:
100 g riivitud juustu

1. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta õlis klaasjaks. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud kanafilee ja pruunista.
2. Koori suvikõrvits ja riivi see ribadeks. Lisa suvikõrvits kanale ja kuumuta neid pidevalt pidevalt segades paar minutit.
3. Seejärel lisa tomatikonservid ja lase kastmel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa maitseained ja hauta ilma kaaneta u 10 minutit.
4. Juustukastme tarvis sega riivjuust ja kodujuust, maitsesta aroomisoola ja tilliga.
5. Pane ahjuvormi põhja kiht kana-tomatikastet ning kata kolme lasanjeplaadiga, mille peale aseta kiht kodujuustukastet. Jätka kihtidega, kuni kõik komponendid on otsas, viimaseks kihiks jäta kana-tomatikaste.
6. Puista peale riivitud juustu Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

1 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD