Kukeseene-suitsusingi pirukas ja rukola-tomatisalat

08 august 2010 0 comments
Mina, kui mitte seenesööja ütlen, et see on väga hea pirukas. Nii hea, et kui ma seda oma sõbranna juures sõin, siis soovisin ka ise seda teha.

Vaja läheb põhja jaoks:
150g võid
4dl jahu
3sl vett
soola (alternatiivina võib kasutada ka soolast liivataigent)

Seene-singitäidis:
500g kukeseeni
100g suisusinki või suitsupeekonit
1 sibul
soola
pipart

Muna - koorekaste:
2dl piima
2dl kohvikoort
3 muna
sool
pipar

Peale:
riivjuustu


Põhja jaoks haki või, jahu ja sool noaga läbi. Lisa vesi ning sega ühtlaseks. Suru tainas pirukavormi põhja ja äärtele ning lase pool tundi külmas seista. Kui kasutad valmistainast siis tainal ei ole vaja eelnevalt külmas seista. Eelküpseta pirukapõhja ahjus 225° juures 8–10 minutit.
Seene-singitäidiseks haki puhastatud seened ning kuumuta neid kuival pannil 7–8 minutit (kuni vesi on aurustunud). Lisa hakitud sibul ja sink või peekon ning hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja ning lase jahtuda.
Muna-koorekastmeks klopi lahti munad, sega hulka piim ja koor ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku seened ja munasegu, vala põhjale. Kõige peale riputa riivitud juust ning küpseta pirukat 200C ahjus 35 minutit.


Piruka juurde serveerisin rukola- tomatisalatit. 

Vaja läheb:
Punt rukolat
kirsstomateid
sidrunimahla
oliivõli
soola
pipart

Rebi rukola väiksemateks tükkideks. Lõigu kirsstomatid pooleks ning sega rukola juurde. Lisa juurde pisut oliivõli ning maitsesta soola, pipra ning sidrunimahlaga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD