Maasika jogurti-kohupiima tort

20 juuli 2010 0 comments

Mulle väga meeldivad tarrtetatud jogurtitordid, võibolla sellepärast, et minu ema valmistas neid meie kodus ja seda veel siis kui kaubanduses sellistest tortidest võis ainult unistada. Ehk siis jätkan nö traditsiooni, mina valmistasin selle tordi tütrele lasteaeda, tema 3. sünnipäevaks.

Vaja läheb:
160 g digestive küpsiseid (u 12 tk)
60g võid
2sl demerara suhkrut

500 ml rabarberi-kaera jogurtit (või omale meelepäraseid jogurteid)
200 ml maasika jogurtit
300 g vanilje kohupiimakreemi
2sl suhkrut
vaniljepulbrit
maasikaid
12 lehtželatiini

1. Purusta küpsised kas köögikombainis või käsitsi, sega juurde sulatatud või ning sukhur.
2. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.
3. Tükelda põhjale niipalju maasikaid, kui maasikalist torti soovid.
4. Sega omavahel jogurtid, kohupiimakreem, vaniljepulber, suhkur.
5. Pane lehtželatiin külma vette 5 min paisuma. Pigista välja üleliigne vedelik ning sulata paisunud želatiin kuumaveevannis vedelaks.
6. Vedelale ja kuumale želatiinilile lisa supilusika haaval jogurti-kohupiima segu, et tasapisi želatiini jahutada. Kui kuum želatiin kohe segumassile lisada siis võivad tordi sisse jääda želatiiniklimbid. Lisa želatiin jogurti - kohupiima segule, sega korralikult läbi ning vala vormi. Aseta tort 4h kuni üleööks külmikusse.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD