Vahele panin pisut magusa ja rammusa neutraliseerimiseks punaseid sõstraid, kuid täiesti vabalt võib need välja jätta.
Brownie põhi:
120 g võid
90 g tumedat šokolaadi
100 g suhkrut
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
2 sl riisijahu
pisut soola
70 g punaseid sõstraid
Toorjuustukiht:
90 g tumedat šokolaadi
325 g milka toorjuustu (Philadelphia)
1 muna
1. Kuumuta ahi 160 C-ni.
2. Sulata või ja tume šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil aegajalt segades, kuni šokolaad on sulanud ühtlaseks. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad ning vahusta kergelt. Sega sisse vanillisuhkur ning riisijahu ning sega kergelt läbi.
3. Tõsta kõrvale umbes 1 dl jagu valminud brownie taigent. Vala ülejäänud taigen küpsetuspaberiga kaetud 20-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 7-8 minutit, kuni põhi on kergelt küpsenud. Tõsta toorjuustutäidise valmimise ajaks jahtuma.
4. Vahusta toasoe toorjuust ning muna mõned minutit. Sulata mikrolaineahjus või kuumavee kausi kohal tume šokolaad. Lisa vähehaaval sulatatud šokolaad ning sega kuni täidis on ühtlane.
5. Vala kergelt jahtunud põhjale punased sõstrad ning vala peale toorjuustutäidis. Tõsta lusikaga kõrvale tõstetud brownie taigen toorjuustutäidisele ning siksakit murstri saamiseks hambatiku või kahvliga.
6. Küpseta kooki 25-30 minutit kuni kook on praaegu tahenenud kui keskelt võib veel olla kergelt võbelev. Lase koogil täielikult maha jahtuda ning tõsta paariks tunniks kuni üleööks külmkappi. Enne serveerimist kata ohtralt marjadega.
0 comments:
Postita kommentaar