Munahüüve ricotta ja murulauguga

14 aprill 2014 0 comments
Ma armastan väga munatoite, millega alati alustan oma päeva. Tavaliselt, kui hommikul ärgates pea on veel unine ning midagi muud pähe ei turgata on on selleks praemuna, kuid vahelduse mõttes valmistan ka omletti ja munahüüvet. Tänases retseptis ei ole kasutatud liha, kuid soovi korral võib pannile lisada ka sinki, kala või liha.



Munahüüve võib küll kõlada pisut veidralt ja mitte niivõrd isuäratavalt kui inglisekeelne väljend scramble eggs, kuid toit on vaatamata oma nimele imelihtne, toitev ning tervislik roog. Munahüüve sobib ideaalselt nii hommikusöögiks või ohtralt värsket tomatit, kurki vmt juurde lisades korralikuks lõunasöögiks. Kuigi munahüüve on lihtne on sellel omad väikesed nipid, mida arvestades  saad roast tõeliselt hõrgu eine.


Vajad 4-le
8 muna
200 g ricotta kohupiima
soola
pipart
väike punt murulauku
1 tl võid

soovi korral:
tomatit
rukolat

Klopi munad kausis kahvliga lahti. Lisa ricotta ning sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning sega sisse hakitud murulauk. Sulata kuumal pannil või. Kui või on sulanud vala pannile munasegu. Alanda kuumust ning jätka segamist lükates äärtest hüübimata munasegu panni keskele. Kui sulle tundub et segu hüübib liiga kiirelt, alanda kuumust. Sega kuni kogu munasegu on peaaegu hüübinud ning tõsta pann pliidilt ning jätka kergelt segades kuni toit on valmis. Serveeri koheselt värske rukola ning kirsstomatitega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD