New Yorgi juustukook

25 märts 2013 0 comments
Üks õigesti tehtud juustukook on ikka hea küll. Sel korral kook ei pragunenud, mitte kusagilt. Ma ei tea, millest see tulenes: kas sellest, et ma ei kasutanud äärtel küpsetuspaberit vaid võitasin vormi ääred korralikult sisse; või hoopis sellest et esmakordselt kasutasin täidises pisut jahu või siis kõik need asjad kokku. Igatahes on New Yorgi juustukook klassika ning kui seda süüa veel hapukate marjadega on see kohe eriti hea. Uus marjahooaeg algab varsti peale ning külmikus oleks vaja teha puhastus eelmise aasta marjadest. Seega kellel sügavkülmas mustsõstraid ei ole, võib koogile peale panna ka kirsse, vaarikaid, maasikaid. Marjad soovitan enne ära sulatada ning sulamisel tekkinud vedelikuga koos koogile tõsta.
Koogiretsept on mugandatud kujul valmistatud Martha Stewarti lehelt.


Vajad:
210g (1 pakk) Mesikäpp Dops küpsiseid
40 g võid

800g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
40 g jahu
170 g suhkrut
125 ml hapukoort
3 muna
2 tl vaniljeekstrakti

Peale meelepäraseid marju

1. Purusta küsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 24-cm koogivorm väljastpoolt kahekordse fooliumiga. Määri ohtra sulavõiga ning suru küpsisepuru vormi põhja. Kuumuta ahi 170C-ni ning küpseta põhja 10 minutit. Tõsta jahtuma.
2. Vahusta toasoe toorjuust kreemjaks. Sega omavahel suhkur ja jahu. Lisa toorjuustule ning vahusta ühtlaseks. Lisa hapukoor ja vaniljeekstrakt. Lisa vahustades ükshaaval munad. Vahusta kuni munad on ühtlaselt segunenud. Tõsta koogivorm kõrge äärega ahjuvormi, vala täidis põhjale. Vala ahjunõusse keev vesi ning tõsta kook 160 C juurde ahju 45 minutiks küpsema. Küpsemisaja möödudes alanda ahju kuumus 150C ni ning küpseta veel 30 minutit. Lülita ahi välja, paota ahjuuks ning lase koogil ahjus jahtuda umbes 1 tund. Lase toatemperatuuril täielikult maha jahtuda ning hoia külmkapis 6 tundi kuni üleöö.
Enne serveerimist sulata marjad, jäta alles sulamisest tekkinud vedelik ning soovi kooral maitsesta suhkru või mee või vaniljesuhkruga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD