Sinepi-mee marinaadis pardikoiva confit hapukapsaga

22 detsember 2012 0 comments
Väga lihtne kuid äärmiselt hõrk liharoog, mis vajab marinaadis maitsestumiseks ühte ööd ning 2 - 3 tundi, et ahjus pehmeks küpseda. Sobib ideaalselt jõululauale ning ühe hoobiga saate valmis nii liha kui ka kapsa. Rannamõisa linnulihablogi retsept on saanud minupärase lihvi sest originaalretsepti järgi tehes jäi minu jaoks pisut magusust puudu. Pildil on kahel koival küpsemisjärgselt nahk eemaldataud, et oleks parem näha, kuidas liha kontide küljest lahti laguneb.

Vajad 3-4le:
500g hapukapsast
1sl demerara suhkrut
soovi korral 1 peotäis jõhvikaid

4 pardikoiba
1dl vett

marinaad:
2sl mett
1sl kanget sinepit
1sl dijon sinepit
suitsetatu meresoola
pipart

1. Kuivata pardikoivad köögipaberiga. Puhasta soovi korral koibade otsad. Sega kokku sinep ja mesi. Hõõru pardikoivad soola ja pipraga ning määri peale marinaad. Tõsta kaussi, kata toidukilega ning tõsta üleööks kappi maitsestuma.
2. Täida ahjuvormi põhi suhkruga segatud hapukapsastega, riputa peale jõhvikad. Tõsta peale pardikoivad, nahk üleval. Vala vormi põhja vesi.
3. Kuumuta ahi 225Cni ning küpseta 15 minutit. Alanda ahju kuumus 160Cni ning küpseta veel 2 tundi aegajalt koibi pöörates. Serveeri kartuli või muu meelepärasega. 

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD