Lõhesteigid magus-hapus balsamiäädika kastmes

11 märts 2012 0 comments
Lõhe on meie peres kala, mis alati ja iga kell sobib kõikidele, mis on ju iseenesest tore, sest lõhe sisaldab väga palju kasulikke toitaineid. Vahelduseks proovisiin valmistada kala balsamiäädikaga ning vahtrasiirup andis kastmele mõnusalt magusa meki, koos balsamiäädikaga ning sobis lõhele kui valatult. Kui vahtrasiirupit kapis ei leidu võib selle mugavalt asendada meega.

Vajad:
4 lõhesteiki või lõhefileed
oliivõli
soola-pipart

Kaste:
1 dl balsami äädikat
1 sl vahtrasiirupit
1 küüslauguküüs (peeneks purustatult)
1 sl Põltsamaa kanget sinepit

Maitsesta lõhesteigid soola ja pipraga ning piserda üle vähese oliivõliga. Küpseta lõhesteik keskmise kuumusega pannil, mõlemalt poolt u 4 minutit ning jäta umbes 10 minutiks kaane alla.
Samal ajal kuumuta teisel väikesel pannil kastme komponendid keemiseni, alanda kuumus ning kuumuta umbes 10 minutit ning tõsta kõrvale, paariks minutiks jahtuma. Serveeri lõhesteik balsamiäädika kastme ja värske salatiga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD