vale Napoleoni kook

24 aprill 2010 0 comments

Retsept on võetud nami-nami retseptikogust ning koguseid on pisut muudetud.

Tainas:

600 g nisujahu
250 g külma magedat võid
2.5 dl külma vett
1 tl 30% äädikat
1 tl soola
1 muna

Kreem:

1 l piima
2,6 dl suhkrut
4 muna
1 dl nisujahu
1,5 tl vanillisuhkrut

Taigna valmistamine:
Haki jahu võiga puruseks, lisa veega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma. Jaota tainas seitsmeks, rulli need lauale ja lõika ruudukujuliseks. Küpseta iga tainalehte 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Ääreribadest rulli veel üks plaaditäis ja küpseta veidi tumedamaks pruuniks - selle murendad pärast koogi servadele ja peale kaunistuseks.

Kreemi valmistamiseks:

Kuumuta 0,75 liitrit piima ja 2 dl suhkrut keemiseni. Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka ning kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (NB! Jälgi, et kreem ei läheks keema!!) Jahuta.

Lao tainapõhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Kaunista tainapuruga. Serveeri kohe (krõbedam) või järgmisel päeval, kui kook on kreemist läbi imbunud.

Allikas: Nami-nami retseptikogu

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD