Rabarberirull

11 september 2010 0 comments
Tundub, et mul ei ole veel selleks aastaks rabarberi isu täis. Õnneks, olen veel poest leidnud kodumaist rabarberit ning mul kripeldas juba pikka aega Oma Maitses nähtud rabarberirulli retsept. Kahjuks läks selkorral rullbiskviit nihu. Ei läinud kuidagi munavalged korralikult vahtu - munad olid küll külmad aga ju rikkus ikkagi see vähene munakollane asja ära, mis lahtilüües sisse pudenes. Maitse, see eest on täitsa hea, nii et tasub teha ikkagi ja kui mul veelkord rabarber poes ette jääb siis proovin ehk teinekordki, et saaks ikka rullbiskviidi moodi rulli.
Vaja läheb
Taigen:

5 muna
5sl suhkrut
5sl jahu

Kate:
200g rabarberit
2sl suhkrut

Täidis:
250g vanillipudingut
250g kohupiima

1. Koori ja tükelda rabarber. Sega suhkruga.
2. Eralda munavalged munakollastest. Lisa pisut suhkrut munavalgetele ning vahusta tugevaks valgeks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ning sega korralikult läbi. Kalla munavalge munakollaste segu juurde ning sega ettevaatlikult läbi.
3. Vala tainas õlitatud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning laota taignale ühtlaselt rabarberitükid.
4. Küpseta 200C ahjus u 10 minutit. Tõsta suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile ja eemalda biskviidi küljes olev küpsetuspaber. Kata rätikuga või keera rulli ja lase jahtuda.
5. Sega vanillipuding kohupiimaga ning laota täidis ühtlase kihina biskviidile ja keera rulli.
Allikas: Oma maitse

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD