Õuna-pohla martsipani ricottakook

03 jaanuar 2012 0 comments
kook mis pildi saamiseks vajas teistkordet küpsetamist. Tõeliselt lihtne kook ainult vajab aega jahtumiseks tahenemiseks ja maitsestumiseks.

Vajad:
1 pakk juubeli tordipulbrit
150g võid

300g ricotta kohupiimapastat (Otto)
175g hapukoort
150g martsipanikoogi massi (Odense)
2 muna

200g kooritud ja puhastatud õunu
100g pohli

Sulata või ja sega juubeli tordipulbriga. Vooderda 24cm koogipõhi küpsetuspaberiga ning suru segust 2/3 koogivormi põhja. Sega omavahel kohupiimapasta, hapukoor ja munad ning vala koogipõhjale. Kuna see martsipanimass on suhteliselt pehme siis haki noaga väikesteks kogusteks ning jaota ühtlaselt kohupiimasegule. Lisa õunad ja pohlad. Kõige peale puista ülejäänud juubelitordi pulbrist valminud puru. Küpseta 200C juures 30 minutit. Jahuta täielikult ning võimalusel hoia kooki paar tundi enne serveerimist külmkapis.

martsipanikook
*Odense tooteid andis katsetamiseks Kalev

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD