Mulle vägs meeldivad igasugused taimsed toidud. Uusim avastus on taimsed kotletid. Jah kotlet peaks ju sisaldama liha, kuid proovige - ka nii on väga maitsev. Lisaks annab see piisavalt köögivilja ja kaunvilja portsjoneid rikastamaks meie menüüd.
valmib u 20 kotletti:
150 g riivitud porgandit
150 g riivitud peeti
100 g kikerherneid
pool sibulat
1 tl curry maitseainet
2 sl täisterajahu
soola - pipart
1 sl oliiviõli
Pressi porgandist ja peedist üleliigne vedelik välja. Püreeri kikerherned ja sibul ning sega porgandi ja peediga. Lisa täisterajahule curry maitseaine, sool ja pipar ning sega oliiviõliga taignasse. Jäta taigen u pooleks tunniks külmikusse seisma. Vormi tugevad taignast pätsid ning prae kookosõlis mõlemalt poolt krõbedaks.
valmib u 20 kotletti:
150 g riivitud porgandit
150 g riivitud peeti
100 g kikerherneid
pool sibulat
1 tl curry maitseainet
2 sl täisterajahu
soola - pipart
1 sl oliiviõli
Pressi porgandist ja peedist üleliigne vedelik välja. Püreeri kikerherned ja sibul ning sega porgandi ja peediga. Lisa täisterajahule curry maitseaine, sool ja pipar ning sega oliiviõliga taignasse. Jäta taigen u pooleks tunniks külmikusse seisma. Vormi tugevad taignast pätsid ning prae kookosõlis mõlemalt poolt krõbedaks.
Kas need peedid-porgandid on toored või keedetud? Vist ikka toored, sest mis erilist mahla sealt keedetud porgandist ikka tuleb. Aga kikerherned, on need purgist, lihtsalt leotatud või keedetud või mis kujul?
VastaKustuta